Sivut

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Mustikkamuffinssit kanelicrumblella ♥ Maailman paras muffinssiohje on löytynyt!

Ihanaa äitienpäivää kaikille! Ja varsinkin omalle äiskälle ♥ !

Meillä herkuteltiin tänä vuonna kakun sijasta mustikkamuffinsseilla, ja onneksi herkuteltiin, koska nää olivat niiiiiiiiiiiiiiin ihania etten osaa edes sanoin kuvailla! ♥ Mustikka ja kanelicrumble muffinssissa osoittautui parhaaksi yhdistelmäksi ikinä, ja nää vaan on kaikinpuolin aivan ihania. Kertakaikkiaan täydellisiä, uskomattoman pehmeitä, parhaista parhaimpia muhevaakin mehevämpiä muffinsseja, jotka on todella helppo tehdä ja joita vaan ei voi olla rakastamatta.

Voisin jatkaa tätä listaa vaikka loputtomiin :D

Ohje on bongattu Simply Delicious -blogista, joten suurensuuret kiitokset sinne! Tämä on ehdottomasti PARAS muffinssiohje, johon olen koskaan törmännyt :)

 


Mustikkamuffinssit kanelicrumblella 
(16 kpl)

7 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
½ tl suolaa
4 tl leivinjauhetta
1,5 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta (esim. Sunnuntai)
2 kananmunaa
1,5 dl piimää tai maitoa
6 dl mustikoita, tuoreita tai pakastettuja

Kanelicrumble:
1 ¼ dl tavallista sokeria tai fariinisokeria
¾ dl vehnäjauhoja
½ dl pehmeää voita
1 ½ tl kanelia

Ota jääkaapissa säilytettävät tuotteet huoneenlämpöön ajoissa, jotta ne eivät ole liian kylmiä. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sekoita jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe sekaisin isossa kulhossa esimerkiksi vispilällä.

Tee kuivien aineiden keskelle nuolijalla kolo ja lisää joukkoon juokseva rypsiöljyvalmiste, maito tai piimä ja kevyesti etukäteen vispilällä sekoitetut kananmunat. Taittele märät aineet kuivien sekaan varovasti. Tärkeää on varoa ylisekoittamista, riittää kunhan ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet eikä jauhoa pysty enää silmämääräisesti erottamaan. Taikinan tulisi olla melko paksua, mutta jos se vaikuttaa turhan ohuelta, voi jauhojen määrää lisätä hieman.

 


Lisää mustikat taikinan joukkoon samaa tekniikkaa käyttäen. Kaikista parhaan lopputuloksen saa tuoreita mustikoita käyttämällä, mutta myös pakastetut sopivat reseptiin. Pakastettuja mustikoita ei tarvitse etukäteen sulattaa, vaan ne lisätään taikinaan jäisinä. Taikina saattaa värjääntyä aluksi pakastetuista mustikoista, mutta kypsissä muffinsseissa tämä korjaantuu.

Nostele lusikalla taikina muffinssivuokiin ja täytä vuoat vain noin 2/3 täyteen. Muffinssit tulevat nousemaan reilusti, jolloin ylimääräinen taikina pursuaa ulos. Muffinssit pysyvät parhaiten muodossaan, jos käyttää tarpeeksi tukevia vuokia. Ohuemmatkin muffinssivuoat säilyttävät muotonsa, jos ne laittaa muffinssipellin lokeroihin

Varmista, että voi on pehmennyttä kanelicrumblea varten. Voita voi varovasti lämmittää mikrossa, mutta sen ei tulisi sulaa. Lisää voin joukkoon jauhot, sokeri sekä kaneli ja sekoita tasaiseksi sormin tai lusikalla. Murustele crumblea reilusti muffinssien päälle.

Kanelicrumble! ♥

Paista muffinsseja 200 asteessa noin 20 minuuttia uunin keskitasolla. Muffinssit ovat valmiita, kun pinta on saanut kauniin värin ja puinen tikku tulee puhtaana ulos.  Anna jäähtyä ainakin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Ennen uunia muffinssit olivat ihan sinisiä...

...mutta  paistamisen jälkeen taas ihan normaalin värisiä :)

Rakastuin! ♥

24 kommenttia:

  1. oih, ihanan näköisiä! Täytyypä kokeilla tätä ohjetta, pakkasessa kun on vielä reippaasti viimevuotisia mustikoita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! :) Ja ovat myös ihania :p Ihan erityylisiä kuin tavalliset muffinssit. Ehdoton herkku mustikoiden tuhoamiseen! :D

      Poista
  2. En epäile yhtään, etteikö nää olis ihan parhaita! Kiva yhdistelmä varmasti, mustikka ja kanelicrumble.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ei kannatakkaan epäillä, koska nää on aiiiiivan ihania :D Aivan loistava yhdistelmä!

      Poista
  3. Kylläpä kuulostaa hyvältä! Nappasin reseptin talteen! ;) Näitä pitää kyl kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja nää myös on todella hyviä :) En oo koskaan syönyt yhtä meheviä muffinsseja kuin mitä tällä ohjeella tulee. Ihan erilaisia ku tavalliset, että kokeile ihmeessä! :D

      Poista
  4. Ok, sait ylipuhuttua, näitä on ihan pakko kokeilla :) sopivan erilainen ja houkutteleva ohje.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh loistavaa! :D Suosittelen kyllä, tää tosissaan oli paras muffinssiohje mihin ikinä oon törmänny, ja kaikenlisäks todella nopeita tehdä :-)

      Poista
  5. Oi wau, kuulostaa tosi hyvältä. Täytyy kokeilla jossain vaiheessa :-)

    VastaaPoista
  6. Aloittelin tuollaista kesäaiheista blogia, käyt katsomassa jos kiinnostaa: http://kesainen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  7. Mainostit muuten niin hyvin, että näitä on pakko kokeilla, josko minäkin rakastun :D

    VastaaPoista
  8. Mainio resepti! Tein puolikkaasta taikinasta mustikkapiirakan, siis ohje oli sama mutta muffinssivuokien sijasta laitoin taikinan halkaisijaltaan 25 cm piirakkavuokaan. Lisäksi vaniljakermavaahtoa, nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vähän loistava idea! Ei vaan aivan täydellinen idea sittenkin :D Tästä tulee takuulla aivan ihana mustikkapiirakkakin, eipä oo tullut mieleen! Suurkiitos siis vinkistä! :)

      Poista
  9. Nyt minulla menossa uuniin mustikoiden asemesta puolukalla. Näistähän voisi saada jouluiset, jos crunchina käyttäisi piparitaikinaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JOOO hei todella hyvä idea!!! :) Olis todellakin ihanan jouluiset muffinssit kun laittas piparitaikinaa :)

      Ja varmasti puolukat sopii näihin kanssa loistavasti. Pitääpä itsekkin joskus kokeilla. Kiitos paljon vinkeistä sulle! :)

      Poista
  10. Nam, nämä muffinssit TODELLA olivat hyviä!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih kiva jos tykkäsit! :) Ja oon kyllä niiiiiiiiiiiin samaa mieltä! :D

      Poista
  11. Tein näitä yövuorossa, meni vanhus-asukkaille kuin kuumille kiville! :D IHANIA!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että maistuivat! :D Nää on kyllä aivan ihania muffinsseja kieltämättä :) Kiitos kommentistasi! : ))

      Poista
  12. Nam ompas hyviä, sai kans vähän mustikoita tuhottua! Mulla tuli vaan aika paljon näitä, 12 muffinssin pellillinen ja vielä 12kpl isoja :D Parempi tietty näin päin! Olisii ehkä voinut inasen täydempiä vuokia tehä, mutta kyllä ne melki täynnä oli uunissa tullessa. Osaakko muuten sanoa, kun kaikki ei mahu samalle ritilälle/pellille niin kannattaako paistaa kahessa erässä vaiko kiertoilmalla? Mulla ei oo aikasemmin ollut kiertoilmaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että tykkäsit, kiitos paljon kommentistasi! :) Ja todellakin näihin saa mustikoita upotettua aikalailla, se taitaa ollakkin yks mehevyyden salaisuus näissä ♥

      Näitä myös tulee joo aikalailla jos on vähänkin pienempiä vuokia, tai jos täyttää vain puoleenväliin :D Laitan itse nykyisin ehkä jopa noin 4/5 täyteen vuoan, ja silloin niitä tulee yleensä joku vähän reilu parikymmentä. Ehkäpä pitäis kokeilla vähän pienemmillä vuoilla montako tulis, ja muuttaa tuo 16 kpl isommaksi :D

      Mulla ei oo kiertoilmauunia, niin en osaa kyllä valitettavasti sanoa miten nää kantsis siinä paistaa. Ehkä paistaisin kahdessa erässä? Tai sitten kokeile kiertoilmalla, voihan näistä tulla ihan mahtavia silläkin paistettuna! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥