maanantai 20. lokakuuta 2014

Snickerdoodles, eli mehevät kanelikeksit ♥

Nyt löytyi viimeinkin se täydellinen kanelikeksiresepti! ♥

Oon niin hurahtanu nyt tämmösiin jenkkityylisiin kekseihin, mitkä tehään pyörittämällä taikinasta palloja pellille ja antamalla sit ittekseen levitä uunissa, ja jotka paistetaan just ja just kypsiks. Ihan parasta! :)

Näitäkään keksejä siis ei saa paistaa liikaa, vaan salaisuus piilee siinä että keksit otetaan uunista kun ne ovat vielä pehmeitä ja saaneet väriä vain aavistuksen, ja jäähtyessään niiden rakenteesta tulee täydellinen.

Resepti on kirjasta Dr. Sugar - Amerikan herkkuja, mutta löytyy myös Dr. Sugar -blogista.


Snickerdoodles
(15-20 kpl)

115 g huoneenlämpöistä voita
reilu 2 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljauutetta/sokeria
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

1-2 rkl sokeria
1-2 rkl kanelia

1. Lämmitä uuni 190 asteeseen.
2. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna ja vanilja ja sekoita, kunnes massa on tasainen.
3. Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään.
4. Sekoita kuivat aineet voi-sokeriseokseen.
5. Sekoita keskenään sokeri ja kaneli kulhossa ja pyöritä taikinasta pieniä palloja. Pyörittele kanelisokerissa ja aseta pellille. Muista jättää hyvät välit keksien väliin, pellille kannattaa laittaa 3 x 4 kpl.
6. Paista uunissa 8-10 min.
7. Jäähdytä ritilällä ja nauti!

4 kommenttia:

  1. Oioi! Näistä tuli kyllä todella herkullisia. Huomaamattani söin enemmän kuin oli tarkoitus. Tämän reseptin otan kyllä ylös! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että tykkäsit! :) Mä tykkään tästä reseptistä kans ihan hirveesti, ehdottomasti lempparikanelikeksejä <3 Ota ihmeessä talteen :)

      Poista
  2. Hei tosi ihana ohje, juuri tällaista etsinkin! Kiitoksia :) Täytyy itsekin kirjoittaa tää ylös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että löytyi mieleinen resepti! :) Nää on kyllä ihan uskomattoman ihania keksejä, toivottavasti tykkäät! ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥