lauantai 11. kesäkuuta 2016

Salted caramel cheesecake -piirakka

Tässäpä aivan ihana juustokakku kinuskikuorrutteella ja sormisuolalla ♥ En edes keksi millä sanalla tätä vois tarpeeks hyvin kuvata, lyhyessä yksinkertaisuudessaan tää oli ehkä parasta ikinä ♥

Alkuperäinen resepti Wicked sweet kitchen -blogista.


Salted caramel cheesecake -piirakka

Pohja:
170 g digestive-keksejä
80 g voita

Juustokakku:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa

Päälle:
sormisuolaa

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele 24-senttinen irtopohjainen piirakkavuoka. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa noin 12 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna hieman jäähtyä.

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, noin 30 sekuntia, sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, noin 2 min sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.

Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.

Tee sitten kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.

Anna kakun olla jääkaapissa yön ylitse. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.


27 kommenttia:

  1. Voi namskis mikä ohje! Tätä täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan huikean hyvää! ♥ Suosittelen! :)

      Poista
  2. Onpa ihan täydellisen näköinen herkku! ♥ Pitäis kyllä testata! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos paljon, täydellinen se myöskin oli! ♥ Kannattaa ehdottomasti kokeilla ;)

      Poista
  3. Ihanan näköinen piiras. Tuota suolakaramellia on pitänyt jo pitkään testata. Tämä kyllä menee kokeiluun

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tää on niiiiiiin ihanaa ♥ Mulla on itse asiassa taas juurikin tämä piirakka jääkaapissa odottamassa syömistä, niin hyvää se on! :D

      Poista
  4. Aivan kertakaikkiaan herkullista! Hieman tuunasin tein pohjan pipareista ja lisäsin mustikoita juustoseokseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla että tykkäsit! ♥ Ja siis aivan ihana jouluinen tuunausidea! Pitääpä tehdä joskus itsekkin :)

      Poista
  5. Tämä on kyllä niiiin to do-listallani... Aivan ihanan näköistä ja kuuloista! En ole kyllä uunissa paistettavia juustokakkuja koskaan tehnyt... No tässä olisi ensimmäinen kokelas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! ♥ Ja ihan ehdottomasti kannattaa kokeilla sekä tätä että muitakin uunissa paistettavia juustokakkuja :) Tämä on ihan ehdoton suosikkikakku meillä! Jos ei keksi mitä muuta leipois, niin se on aina melkein poikkeuksetta tämä kakku :D

      Poista
  6. Kiitos hyvästä ohjeesta!Sormisuolaa ei ollut joten lisäsin merisuolakiteitä,niitä pienempiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit, kiitos paljon kommentistasi! :) Ja hyvä että löytyi sitten vaihtoehto, vaikkei sormisuolaa ollutkaan! Mulla ei oo kanssa koskaan ennen ollu kaapissa sormisuolaa ikinä, kunnes löysin nämä salted caramel -leivonnaiset. Nyt sitä suolaa on löydyttävä kaapista kertakaikkiaan aina :D

      Poista
  7. Tätä voisi kokeilla vaikka maustetusta tuorejuustosta ja muunnella sen mukaan esim.appelsiinituorejuusto ja appelsiinimehu jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! Tämä resepti on monenlaiseksi muunneltavissa! :)

      Poista
  8. Tein juustokakun, se oli todella hyvää ja helppotekoinen. En tiedä kaipaako se välttämättä sormisuolaa päälleen, mutta laitoin hieman. Ensikerralla teen päälle kaksinkertaisen annoksen kinuskia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva että kokeilit ja tykkäsit! :) Tämä ei tosiaan ole mitenkään vaikea tehdä. Ja eipä tuota sormisuolaa välttämättä tarvitse, huippuhyvää tää on ilmankin :) Itse kuitenkin tykkään siitä niin paljon, että laitan sitä aina ♥ Kaksinkertainen kinuski kuulostaa myös loistavalta idealta ;)

      Poista
  9. Vinkkejä sitruunan mehun korvaamiseen jos on sitrusallergia? Vai meneekö kokonaan ilman? :)

    VastaaPoista
  10. 10 minuuttia kinuskista tulikin toffeeta:) Muuten herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! No onneks toffeekin on hyvää ;)

      Tuo kinuskin keittoaika vaihtelee kyllä niin paljon, mahdotonta sanoa tarkkaa aikaa :) Riippuu niin paljon kattilasta, hellasta, kiehumisvoimakkuudesta ja kinuskin keittäjästä. Mutta ihanaa jos muuten tykkäsit! :)

      Poista
  11. Onnistusko, jos käyttäis valmista kinuskikastiketta? �� entä maissitärkkelyksen tilalle perunajauho?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tekis tätä valmiista kinuskikastikkeesta. Sen rakenne ei vastaa tähän keitettävää kinuskia. Eikä varsinkaan maku, itse keitetty on niin paljon parempaa ♥ Mutta maissitärkkelyksen voi kyllä hyvin korvata perunajauhoilla! :)

      Poista
  12. Käviskö tähän valmiiksi keitetty kondensoitu maito?

    VastaaPoista
  13. Käviskö tähän valmiiksi keitetty kondensoitu maito?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En korvais tässä kakussa kinuskia sillä. Itse keitetyn kinuskin ihana maku on tässä juuri se juju! ❤ Tokihan kaikkea voi kokeilla, mutta mun suositus on että ei kannata korvata :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥