sunnuntai 28. elokuuta 2016

Maailman parhaat mokkapalat ♥

Mokkapalat on kyllä sellainen ikisuosikki jo lapsuusajoilta, johon ei voi koskaan kyllästyä ♥

Monen monituisia reseptejä olen kokeillut sitä täydellistä etsiessäni, ja vihdoin sen muutama vuosi sitten löysin! Se on tässä, maailman parhaat mokkapalat.

Nämä mokkapalat ovat ihan täydellisen meheviä, pehmeitä, kuohkeita ja vaan niin ihania. Kuorrute on myöskin huikean hyvää ja kiiltävämpää kuin mitä olen koskaan millään reseptillä saanut aikaiseksi. Sen salaisuus on kattilassa lämmittämällä tekeminen. Lämmitystekniikka tuo kuitenkin omat haasteensa, ja olen itsekkin joskus onnistunut pilaamaan kuorrutuksen esim. lämmittämällä liikaa. Lisäksi levittämisen jälkeen pitää olla salamannopea, jos haluaa ripotella päälle nomparelleja, koska tämä kuorrute jämähtää oikeasti samantien. Se kannattaa ehdottomasti levittää suoraan uunista tulleen lämpöisen pohjan päälle ja nopeasti. Mutta onnistuessaan tämä kuorrute on parasta ikinä, eikä sen tekemistä kannata pelätä :)

Saan paljon kysymyksiä siitä, miten mokkapalat saa leikattua näin siististi. Salaisuus siihen on tasareunainen, terävä ja mahdollisimman iso veitsi, joka kastetaan todella kuumaan veteen joka veitsenvedon välissä ja kuivataan. Veitsen pitää siis olla kuuma ja puhdas. Joskus sen voi myös jättää vähän kosteaksi, jos tuntuu että siltikin kuorrute tarttuu. Märkä se ei kuitenkaan missään nimessä saa olla, ettei kuorrutteeseen tule täpliä.

Tämä resepti on ollut blogissani jo muutama vuosi sitten, mutta se ansaitsee ehdottomasti uuden postauksen. Alkuperäisen reseptin olen aikoinaan bongannut Pullantuoksuinen koti -blogista.


Mokkapalat

Pohja: 
200 g voita 
4 munaa 
3 dl sokeria 
5 dl vehnäjauhoja 
3 rkl kaakaojauhetta 
3 tl leivinjauhetta 
2 tl vanilliinisokeria 
2 dl maitoa 

Kuorrutus: 
50 g voita 
1 pkt (500 g) tomusokeria 
5 rkl vahvaa kahvia 
1 rkl kaakaojauhetta 
2 tl vanilliinisokeria 

Sulata rasva ja laita jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen munasokerivaahtoon puuhaarukalla käännellen. Sekoita joukkoon voisula. 

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jos epäilet kypsyyttä, kokeile tikulla. Älä paista kuitenkaan liikaa, vaan ota pohja uunista heti kun tikkuun ei enää tartu taikinaa.

Sulata kuorrutusta varten voi kattilassa ja sekoita muut aineet voisulan joukkoon. Lisää tomusokeri pikkuhiljaa koko ajan vatkaten, pitäen kattilaa hellalla edelleen. Sekoittele seosta vispilällä, kunnes se on sileää. Jos seos tuntuu liian jäykältä lisää siihen vaikka vielä 1 tl maitoa. Pidä seos lämpimänä levittämiseen asti ja sekoittele välillä. Älä anna kiehahtaa, tarkoitus on vain lämmittää!

Sekoita kuorrutus vielä tasaiseksi ja valuta se kattilasta tasaisesti uunista tulleen pohjan päälle. Levitä loput paletilla tai lastalla. Kuorrute jähmettyy todella nopeasti, joten ripottele heti nomparellit pinnalle. Paloittele jäähtyneenä.


7 kommenttia:

  1. Onpa kauniita paloja! Mokkapalat eli porilaisittain masaliisa on aina yhtä hyvää! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Mokkapalat on kyllä ihan parasta ♥ Tai ne masaliisat, ihan miten haluaa sanoa ;D

      Poista
  2. Voi mokkapalat on kyllä niin parhaita kahvileivonnaisia

    VastaaPoista
  3. Tämä resepti menee aivan varmasti kokeiluun :)
    Kiva kun löysit minun blogini:http://sweetcakeday.blogspot.com.es ja kiitos kommentistasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, tää on aivan ihana resepti! :) Oon vuosikaudet metsästänyt sitä yhtä ja oikeaa mokkapalareseptiä, ja nyt se on vihdoin tässä ♥

      Ja ihana blogi sulla, ihan uusi tuttavuus mulle :)

      Poista
  4. Kokeilin jo yhden kerran ja tosi hyvää. Teen kyllä uudestaankin.💜

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥