lauantai 22. huhtikuuta 2017

Banaanimarengit

Hups ♥ Tein just parhaimpia marenkeja ikinä, nimittäin banaanimarenkeja!

Resepti Kakkutupa Mia -blogista.


Banaanimarengit 
(noin yksi pellillinen)

2 valkuaista 
n. 2 dl Banana split -makutomusokeria 

Laita uuni lämpeämään noin 100 asteeseen. Valmistele pellit leivinpaperilla valmiiksi. 

Erottele keltuaiset huolellisesti valkuaisista. Ole tarkka, ettei keltuaista pääse yhtään valkuaisen sekaan. Varmista myös, ettei vatkauskulhossa ja vispilöissä ole yhtään rasvaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten samalla tomusokeria joukkoon pienissä erissä. Marenkivaahto on valmista, kun se on jämäkkää eikä valu kulhosta vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. 

Värjää marenkivaahto halutessasi pastavärillä varovaisesti sekoittaen. Kaada vaahto pursotinpussiin ja pursota marenkeja leivinpaperille. Marengit eivät laajene uunissa, joten ne voi pursottaa lähekkäin. 

Laita marengit uuniin kuivumaan noin tunniksi. Valmiit marengit ovat kevyitä ja kuivuneet kokonaan, kun ne irtoavat helposti leivinpaperista.

2 kommenttia:

  1. Ihania marenkeja! Tuollaisesta makutomusokerista en ollut ennen kuullutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kannattaa ehdottomasti tutustua, niitä on vaikka minkämakuisia ja koko ajan tulee lisää uutuuksia! Niillä saa todella helposti ihania makuja mihin tahansa ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥