sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Salted caramel -donitsit

Voisin syödä suolakinuskia kattiloittain ihan sellaisenaan ♥ Se on siis jotain ihan käsittämättömän ihanaa!

Ja niin olivat käsittämättömän ihania nämäkin donitsit, joihin sitä kuorrutteeksi tuli. Ihanan pehmoisia, täynnä makua ja pisteenä iin päällä tietysti tuo taivaallinen kuorrute ;)

Tästä vapuksi huippuhyvät donitsit kahvipöytään, suosittelen ehdottomasti!

Resepti Annin Uunissa -blogista.


Salted caramel -donitsit
(8-10 kpl isoja)

Donitsit:
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhoa
1 tl vaniljasokeria
  ½ tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 dl maitoa
1 kananmuna
  ½ dl öljyä 


Salted caramel -kuorrute:
2 dl fariinisokeria
2 rkl vettä
2 dl kermaa
nokare voita
sormisuolaa
nonparelleja


Mittaa ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. 

Sekoita kananmuna, maito ja öljy toisessa kulhossa.

Lisää muna-maito-öljyseosta kahdessa erässä jauhoihin ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Voitele donitsipelti vuokaspraylla tai öljyllä, jotta donitsit irtoavat helposti pellistä. 

Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pellille donitsikoloihin noin puoleenväliin asti.

Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Varo kuitenkin paistamasta liikaa, jotta donitseista ei tule kuivia. Ota pois uunista heti, kun ne näyttävät ja tuntuvat kypsiltä, eikä tikkuun jää enää taikinaa. Anna donitsien jäähtyä hetki pellillä ja kippaa ne sitten ritilälle jäähtymään.

Tee seuraavaksi kuorrute:

 Mittaa fariinisokeri ja vesi kattilaan. Keitä niin kauan, kunnes sokeri on sulanut. 

Lisää kerma hiljalleen sekaan, koko ajan hämmentäen.

Keitä kinuskia koko ajan kevyesti sekoitellen, kunnes se paksuuntuu. Kinuski on valmista noin 15 minuutissa. (Huom: Tämä riippuu kattilasta ja kiehumisen voimakkuudesta, omani oli valmista 8 minuutissa. Voit testata kinuskin tiputtamalla tipan kylmään veteen. Valmis kinuski ei hajoa veteen, vaan jää tippana lasin pohjalle). Lisää nokare voita ja haluamasi määrä sormisuolaa ihan lopuksi sekaan.

Dippaa donitsit vielä lämpimään kinuskiin ja ripottele heti päälle nonparelleja.

6 kommenttia:

  1. Voi ihanuus, miten täydellisiä! :) Kinuski toimii varmasti erittäin myös donitsien kuorrutuksena :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nää oli ehdottomasti parhaita donitseja ikinä ♥ Ja kinuskia -varsinkaan suolakinuskia- parempaa donitsikuorrutetta ei oo olemassakaan ;)

      Poista
  2. Näyttävät kyllä niin hyviltä!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥