maanantai 1. toukokuuta 2017

Lakritsaiset keksileivokset

Enkunlakut on yksiä parhaista lakuista ikinä ♥ Näitä leivoksia ei siis kertakaikkiaan voinut jättää kokeilematta :D Nämä ovat kuin keksitikkareita leivosmuodossa sekä rakenteeltaan että helppotekoisuudeltaan.

Tuo kuorrute on ihan täydellinen lisä näihin! Sitä voisi käyttää myös vaikkapa kuppikakkujen kuorrutteeksi. Kaikessa yksinkertaisuudessaan siinä sekoitetaan keskenään sitruunaista lakritsirahkaa ja valkosuklaata, eikä se kaipaa mitään muuta.

Nämä olivat aivan ihania, juuri niin hauskoja kuin miltä näyttävätkin! :)

Meillä herkuteltiin näillä eilen (muiden herkkujen lisäksi) äitini syntymäpäivien kunniaksi. Ihanaa, ja toivottavasti välillä aurinkoistakin, vappua kaikille! ♥

Resepti pienin muutoksin Kinuskikissalta. Alkuperäisessä reseptissä näihin tulee kookoshiutaleita, jotka itse korvasin ihan tavallisilla kaurahiutaleilla. Ja tomusokerina käytin sitruunatomusokeria.


Lakritsaiset keksileivokset
(36 minileivosta)

Pohja:
125 g voita
200 g sitruunarahkaa
¾ dl (sitruuna)tomusokeria
250 g digestivekeksejä
1 ½ dl kookoshiutaleita tai kaurahiutaleita
n. 300 g Englannin lakritsi -karkkeja


Kuorrute:
100 g valkosuklaata
300 g sitruunainen lakritsi -rahkaa


Koristelu:
Englannin lakritsi -karkkeja

Vuoraa neliskanttinen vuoka (18 x 28 cm) leivinpaperilla.

Mittaa voi, sitruunarahka ja tomusokeri kattilaan. Kuumenna lieden keskiteholla sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Lisää voi-rahkaseokseen keksimurska, kookoshiutaleet tai kaurahiutaleet, ja Englannin lakritsit.

Painele keksimassa vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.

Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) tai kuumassa vesihauteessa. Yhdistä suklaasula lakritsirahkan kanssa vatkaimella sekoittaen. Levitä pohjan päälle. Vedä halutessasi pintaan kuvioita haarukalla. Anna kuorrutteen ja pohjan jähmettyä jääkaapissa vielä kolmisen tuntia.

Leikkaa terävällä veitsellä napakasti painaen pieniksi paloiksi. Koristele karkeilla.

Vinkkejä:
- Siniset karkit leikkautuvat huonosti, joten niitä ei kannata laittaa keksimassan sekaan vaan jättää ne vaikkapa koristeluun. Kannattaa ostaa toinen pussi, ja vaihtaa sieltä tilalle muita karkkeja.
- Nämä voi valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä. Ei kuitenkaan kannata säilyttää sen kauempaa, koska enkunlakujen rakenne alkaa pehmenemään useamman päivän kuluessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥